kamion strave

Smrznuli se u hladnjači: 39 migranata umiralo u strašnim uvjetima

HANNAH MCKAY/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
24.10.2019.
u 09:04

U hladnom kontejneru i bez zraka 39 migranata nije imalo šanse preživjeti. Nisu se mogli spasiti i nitko ih nije mogao čuti. Daily Mail piše kako su se 38 odraslih i tinejdžer polako smrzavali do smrti u "apsolutno užasnim" uvjetima dok su na teretnom brodu iz Belgije  pokušavali doći do Velike Britanije.

Navodno je hladnjača u kojoj su bili imala temperaturu minus 25 stupnjeva Celzija ako je radila, a koristila se za prijevoz keksa. Migranti su u njoj bili najmanje 15 sati prije nego što su ih mrtve našli u srijedu u Essexu. No moguće je i da su u hladnjači bili puno duže, prenposi 24sata.hr. 

Policija i dalje utvrđuje identitet migranata i odakle su došli u Britaniju. Jedna od pretpostavki je da se grupa migranata sakrila u kontejner u belgijskoj luci Zeebrugge. Policija također istražuje da li su migranti sami ušli u hladnjaču ili su ih krijumčarili u Britaniju. Kontejner je stavljen na brod u utorak te je iz luke krenuo oko 14 sati. 

U utorak navečer kontejner je dočekao Maurice 'Mo' Robinson (25). Kontejner su zakvačili za njegov kamion i vozač iz Sjeverne Irske se odvezao iz luke 35 minuta kasnije. U Essex je stigao u srijedu oko 1.10 sati.

Ubrzo nakon što je stigao, dežurne službe su dobile poziv u pomoć. Policija nije rekla da li je poziv uputio Robinson ili netko drugi. 

Policajci su, čim su stigli, uhitili Robinsona zbog sumnje na ubojstvo. Policija i dalje pokušava utvrditi da li je znao ili ne da su migranti bili u kontejneru. Robinsonov brat je medijima rekao kako se obitelj nije čula s njim te kako ne znaju što se događa. Rekao je i da 'Mo' živi s trudnom djevojkom te da čekaju blizance. Kamion koji je vozio je navodno unajmio, a vozilo ima bugarske tablice. Bugarski mediji navode kako je kamion registrirala 2017. godine neimenovana žena iz Irske. Dan nakon registracije kamion je netko odvezao iz Bugarske i tamo se više nije vraćao. 

Istražitelji vjeruju kako postoji grupa krijumčara u Irskoj koja je povezana s gradom Varna u Bugarskoj. Ne zna se da li je Robinson bio dio te skupine niti da li je znao da krijumčari migrante. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije