OPASNOST OD TSUNAMIJA

Potres magnitude 8 pogodio Meksiko, obali prijete valovi viši od tri metra, ima poginulih

Foto: Reuters/Pixsell
1/3
08.09.2017.
u 09:13

Epicentar je bio 123 kilometra južnozapadno od grada Pijijiapan, na dubini od 33 kilometra.

Potres magnitude 8 pogodio je južnu obalu Meksika u 23.49 sati po lokalnom vremenu, izvijestio je  U.S. Geological Survey (USGS). Prema prvim informacijama, epicentar snažnog potresa koji se osjetio u glavnom gradu Ciudad de Mexicu bio je 123 kilometara jugozapadno od Tres Picosa u državi Chiapas, na dubini od 33 kilometra. 

Zatresle su se zgrade u glavnom gradu, a ljudi su u panici istrčali na ulice, bosonogi i u pidžamama. Svjedoci tvrde da se potres osjećao duže od minute.  

Izdano je upozorenje od tsunamija s predikcijom da bi valovi u iduća tri sata mogli biti viši i od tri metra, a valovi visine oko metra prijete Ekvadoru, Fidžiju, francuskoj Polineziji, Gvatemali i Kiribatima. 

Tsunami prijeti i Gvatemali, Havajima i Američkoj Samoi, prenosi Vecernji.hr.

Oko 8 sati po europskom vremenu potvrđeno je da su valovi nešto niži od metra pogodili obalu Meksika.

Vlasti su potvrdile da su najmanje dvije osobe poginule u Chiapasu, nedaleko od epicentra, a predsjednik Guatemale objavio je da je najmanje jedna osoba poginula u njegovoj zemlji. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije