imala jake bolove

Šok na operaciji: Kirurzi nisu mogli vjerovati što je raslo u maternici žene

operacija
02.02.2020.
u 09:29

Neidentificirana žena iz Rusije zatražila je hitnu medicinsku pomoć nakon što je imala neizdržive bolove u stomaku.

Kirurzi nisu mogli vjerovati kada su tijekom operacije žene koja se žalila na velike bolove u stomaku pronašli ogromne ciste na jajnicima napravljene od dlaka kose.

U maternici 30-godišnje majke pronađen je nevjerojatan splet dlaka, od kojih su neke bile dugačke i po 12 centimetara, a za koje kirurzi kažu da su rasle u njoj još od rođenja.

Foto: dailymail.co.uk

Neidentificirana žena iz Rusije zatražila je hitnu medicinsku pomoć nakon što je imala neizdržive bolove u stomaku.

– Ovakve ciste svrstavaju se u nekancerogene tumore. To su kapsule s prilično debelim zidovima koje se sastoje od sluzi pomiješane s ljudskim tkivom. Unutar ciste mogu se pronaći gornji slojevi kože, masno tkivo, dlake, kosti, pa čak i zubi – izjavio je glavni kirurg Tatjana Šavrak, prenosi Slobosna Bosna. 

U ovom slučaju cista je većinom napravljena od dlaka kose i uspješno je uklonjena laparoskopski, a reproduktivni organi pacijentkinje ostali su nedirnuti.

Dermoidna cista je tip tumora koji sadrži cistu ispunjenu tkivom, koja u sebi može sadržavati gotovo sve strukture kože (znojne i lojne žlijezde, dlaku i masne stanice), strukture koje podsjećaju na hrskavicu, koštano tkivo, zube. Može se razviti na bilo kojem dijelu tijela i u bilo kojem organu. Pokazuju tendenciju rasta, ali ne i tendenciju ka metastaziranju.

Svaki od ugrušaka vlasi težio je više od jedan kilogram i nalazili su se oko oba jajnika. Nevjerojvatna fotografija objavljena je od ministarstva zdravstva u Moskvi.

– Ovakve ciste su genetske. One su tu još od djetinjstva i nitko ne može da predvidjeti kada će iznenada početi rasti. To se može dogoditi između 15 i 30 godine ili sa 70 godina. Unatoč ovoj nevjerojatnoj fotografiji, ciste koje su rasle na oba jajnika bile su mnogo lakše od toga koliku težinu mogu postići – zaključili su liječnici. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?