Turska

Spasioci izvukli bebu i adolescenticu, broj stradalih premašio 28 tisuća

Autori: Hina, vecernji.ba
12.02.2023.
u 09:29

Spasioci u južnoj Turskoj upozorili su da su napori da se pronađu preživjeli nakon potresa otežani izbijanjem nasilja, dok je broj mrtvih u Siriji i Turskoj premašio 28.000. Njemački spasioci i austrijska vojska prekinuli su operacije potrage u subotu, navodeći kao razlog borbe između neidentificiranih skupina.

Spasioci su izvukli sedmomjesečno dijete i adolescenticu žive u nedjelju u zoru, gotovo tjedan dana od potresa koji je u Turskoj i Siriji usmrtio više od 28.000 ljudi no taj bi se broj mogao "udvostručiti", upozoravaju Ujedinjeni narodi. "Ti si čudo", poruka je video snimke djevojčice od 13 godina izvučene ispod ruševina u Gaziantepu u Turskoj, dobrano nakon kritičnih 72 sata od katastrofe, a koju je turska agencija Anadolija podijelila na Twitteru.

U pokrajini Hatay na jugu, sedmogodišnji dječačić Hamza izvučen je živ, pronađen skvrčen ispod ploče pod kojom je proveo više od 140 sati, izvijestila je noću novinska agencija IHA. Dvogodišnja djevojčica Asja također je spašena u istoj regiji. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije