Aleksandar Vulin

Srbija nije zatvorila granicu ni prema jednoj zemlji

Aleksandar Vulin
21.02.2016.
u 14:45

Srbijanski ministar Aleksandar Vulin izjavio je danas da Srbija ni na koji način nije zatvorila granicu ni prema Makedoniji, Bugarskoj ili nekoj drugoj državi i najavio je da će se novi sustav registracije migranata početi primjenjivati od ponoći na grčko-makedonskoj granici.

''Na našim granicama ne mijenja se ništa, ali će predstavnici svih zemalja koje su potpisale sporazum imati zajedničku kontrolu nad migrantima na grčko - makedonskoj granici'', precizirao je Vulin koji je posjetio Srpsko-ruski humanitarni centar u Nišu, javio je Tanjug.

Tamo će se, kako je rekao, zadržavati ljudi koji iz nekog razloga ne mogu prolaziti do krajnih destinacija, a u skladu s politikom zemalja na migrantskoj ruti.

''Za nas je to veliko olakšanje, jer će biti daleko manji pritisak na naš teritorij, odnosno oni koji ne mogu nastaviti svoje kretanje neće moći ni ući na teritorij Srbije'', naglasio je Vulin.

On je istaknuo da će se Srbija nastaviti pridržavati svojih međunarodnih obveza i da će svatko tko zatraži azil, bez obzira na koji je način ušao u Srbiju, imati pravo ući u azilnu proceduru.

''Hoće li im azil biti odobren ili ne, to je drugo pitanje koje će se rješavati u skladu s našim i međunarodnim zakonima'', rekao je Vulin.

Grčka policija priopćila je ranije danas da je Makedonija zatvorila svoju južnu granicu s Grčkom za afganistanske migrante i da propušta samo državljane Iraka i Sirije.

Makedonske vlasti priopćile su da je navodno Srbija učinila isto na svojoj južnoj granici s Makedonijom, prenijela je agencija AP.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije