Beograd

Srbija prešla psihološku granicu od 6000 umrlih, žrtva i beba od devet dana

koronavirus beograd
Antonio Ahel/ATAImages/PIXSELL
19.04.2021.
u 18:24

Srbija je u ponedjeljak premašila psihološku granicu od 6.000 umrlih od covida 19, u danu kad je preminuo i najmlađi pacijent zaražen koronavirusom - beba stara tek devet dana, objavljeno je u Beogradu.

Imunolog i član Kriznog stožera Srđa Janković poručio je kako se "treba zabrinuti" zbog toga što u bolnice dospjeva više djece pozitivne na koronavirus, ocijenivši da za to postoje dva objašnjenja - dokaz da virus mutira te da među sve većim brojem zaraženih virus nađe put do onih koji se imunološki ne mogu izboriti.

Janković je ocijenio kako je u populaciji djece ipak razmjerno mali broj zaraženih, što po njegovim riječima ne znači da oprez treba biti manji, već naprotiv.

Beba stara devet dana, zaražena koronavirusom, koja je u veoma teškom stanju prebačena iz Kliničkog centra Kragujevac u Univerzitetsku dječju kliniku "Tiršova" u Beogradu, preminula je danas, potvrdila je ta ustanova.

Za posljednja 24 sata u Srbiji je od posljedica covida 19 umrlo ukupno 35 oboljelih, dosad ukupno 6026, a testirana su 12.482 uzorka od kojih je bio pozitivan skoro svaki peti, pa su registrirane još 2604 zaraze.

Epidemiološka statistika u ponedjeljak ukazuje na postupni pad broja oboljelih na bolničkom liječenju pa je prvi puta od konca ožujka registrirano manje od 7000 pacijenta na covid odjelima, njih 6701, od kojih je 217 na respiratorima.

Usporedbe radi, tjedan dana ranije, 12. travnja, u bolnicama je bio 7890 oboljelih, od toga 254 na umjetnom disanju.

Srbija je danas dobila novu tranšu cijepiva Pfizer/BioNTec s 211.770 doza, a prema najavi premijerke Ane Brnabić do kraja dana ili u utorak očekuje se dodatnih 130.000 doza ruskog cijepiva Sputnjik V.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije