NAVODNI PLAN

Srpski mediji: Albanci spremaju sukob Makedonije i Srbije

01.08.2017.
u 10:20

Dio plana je i namontirana špijunska afera

Srpske obavještajne službe dobile su informacije da postoji opasnost od izazivanja napetosti između Srbije i Makedonije, u koje bi bili uključeni Albanci, saznaju Večernje novosti, a prenosi B92. U scenarij je navodno uključen i dio vlasti u Makedoniji.

Plan je navodno da se dobro naoružane grupe Albanaca odjevene u uniforme srbijanskih vojnih ili policijskih jedinica ubace u graničnu zonu Srbije i Makedonije, da prijeđu granicu i izvide područje, navodi beogradski list pozivajući se na saznanja koje su dobili od operativaca s terena. Ti operativci navode da je plan da se pričeka da uljezi budu snimljeni, što bi odmah dovelo do tenzija u kojima bi Srbija bila optužena za kršenje teritorijalnog integriteta i suvereniteta Makedonije.  Plan je dalje da se Beograd optuži i da ima pretenzije na teritorij susjedne države. a drugi dio plana trebao bi se odigrati preko namontirane špijunske afere, a koja bi započela "spektakularnim hapšenjem" izmišljene mreže srpskih agenata u Makedoniji, navodi ovaj list.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?