VELIKA AKCIJA EUROPOLA

Srušen 'superkartel' koji je kontrolirao trećinu trgovine kokainom u Europi, uhićeno 49 osoba

28.11.2022.
u 12:34

Diljem Europe i Ujedinjenih Arapskih Emirata 8. i 19. studenoga provedene su koordinirane racije te je srušen superkartel koji je trgovao drogom, izvijestio je danas Europol.

Tijekom ove istrage uhićeno je ukupno 49 osumnjičenika. Ovaj superkartel, navodi Europol, kontrolirao je oko jednu trećinu trgovine kokainom u Europi. Uvoz kokaina u Europu pod kontrolom i zapovjedništvom osumnjičenih bio je golem, a policija je tijekom istrage zaplijenila više od 30 tona droge.

U akciji su sudjelovale Španjolska, Francuska, Belgija, Nizozemska, Ujedinjeni Arapski Emirati te SAD. U Španjolskoj je uhićeno 13 osoba, u Francuskoj šest, u Belgiji deset, u Nizozemskoj 14, a šest visoko vrijednih meta uhićeno je u Dubaiju.  Tijekom akcije Europol je omogućio koordinaciju svih partnera u stvarnom vremenu, osigurao brze taktičke odluke i prilagodbu strategije prema potrebi.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije