predsjednica Europske komisije

Stariji u izolaciji do iduće godine, dok ne budemo imali cjepivo

EPA-EFE, ilustracija
13.04.2020.
u 07:00

Starije osobe će možda morati ostati u određenoj izolaciji do iduće godine kako bi se zaštitili od koronavirusa, izjavila je predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen. Moramo što je moguće više ograničiti kontakt sa starijim osobama dok ne bude razvijeno cjepivo protiv Covid-19", rekla je za njemački "Bild".

Većina stručnjaka smatra da cjepivo za koronavirus neće biti spremna za masovnu proizvodnju još najmanje godinu dana, prenosi BBC.

Ursula von der Leyen kaže kako shvaća sve teškoće izolacije, ali ističe da "kada je pitanje života i smrti, moramo ostati disciplinirani i strpljivi".

Prema njenim riječima, djeca i mladi će moći uživati veću slobodu kretanja prije nego stariji građani i oni koji imaju već neke zdravstvene probleme.

Predsjednica Europske komisije se nada kako će jedan europski laboratoriji razviti cuepivo protiv Covida-19 do kraja godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije