nova opasnost

Što sprema Sjeverna Koreja? Detektirali aktivnosti u raketnoj bazi

28.11.2017.
u 13:14

Sjeverna Koreja alarmirala je međunarodnu zajednicu balističkim programom, ali nije obavljala testiranja od 15. rujna

Radijski signali i radarska aktivnost u sjevernokorejskoj raketnoj bazi ulijevaju strah da Sjeverna Koreja priprema novo ispaljivanje rakete, izvijestili su u utorak južnokorejski i japanski mediji.

Cho Myoung-Gyon, južnokorejski ministar ujedinjenja, kazao je u utorak da je došlo do "znatne aktivnosti nedavno na Sjeveru", ali je ocijenio da vlada mora "čekati i vidjeti hoće li to završiti testiranjem rakete ili je to samo provokacija".

Sjeverna Koreja alarmirala je međunarodnu zajednicu balističkim programom, ali nije obavljala testiranja od 15. rujna što je pobudilo nadu da pooštravanje sankcija UN-a donosi plodove.

Južnokorejska agencija Yonhap koja citira vladin izvor izvješćuje, međutim, da je radar za trasiranje raketa pušten u pogon u ponedjeljak u neidentificiranoj sjevernokorejskoj bazi te da se telekomunikacijski promet intenzivirao.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?