SVI PROUČAVAJU VIRUSE

Stručnjaci u strahu, tvrde da Rusija želi viruse Ebolu i Marburg iskoristiti kao oružje

Reuters/Pixsell
28.12.2020.
u 19:00

- I Rusija i Velika Britanija imaju laboratorije koji proučavaju biološko i kemijsko oružje kako bi naučili obraniti se protiv Novičoka - istaknuo je izvor

Stručnjaci strahuju da Rusija želi iskoristiti virus Ebole kao oružje u sklopu svojeg projekta biološkog naoružanja. Naime, vjeruje se kako jedinica 68240 obavještajne agencije FSB-a stoji iza tog projekta. Smatra se kako ta jedinica istražuje osim virusa Ebole i još smrtonosniji virus Marburg. 

Naime, bivši britanski obavještajac ispričao je medijima da strahuje kako bi Moskva mogla ići dalje od samog promatranja bolesti te bi mogla umjesto toga proučavati kako ih učiniti još opasnijim. 

Podsjećamo, znanstvenici iz organizacije OpenFacto nedavno su objavili kako su oni otkrili postojanje tajnovite jedinice poznate pod imenom 48. Institut za centralno istraživanje koji istražuje pak rijetke i smrtonosne patogene. Oni su pak povezani s institutom koji je osmislio novičok, nervni otrov korišten na bivšem ruskom špijunu Sergeju Skripalu. 

- I Rusija i Velika Britanija imaju laboratorije koji proučavaju biološko i kemijsko oružje kako bi naučili obraniti se protiv Novičoka - istaknuo je izvor, prenosi Daily Mail. On navodi kako je Rusija već dokazala da je voljna koristiti oružje u Velikoj Britaniji. 

- Ovo znači da bi Rusija potencijalno mogla nastaviti svoje istraživanje na Eboli i Marburg virusu i iskoristiti ih kao oružje, naveo je. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?