BRUXELESS

Sud EU-a produljuje sankcije Viktoru Janukoviču

Viktor Janukovič
15.09.2016.
u 19:09

Sud Europske unije u četvrtak je ukinuo dio sankcija nametnutih bivšem ukrajinskom predsjedniku Viktoru Janukoviču, ali je trajanje preostalih sankcija produljio do ožujka 2017., prenose agencije. 

Janukovič, koji je pobjegao u Rusiju u ožujku 2014. pred narodnom pobunom, žalio se sudu na sankcije koje mu je EU nametnuo zbog  financijskih malverzacija i tako mu onemogućo pristup novcu koje on i njegov sin drže u europskim bankama.

"Opći sud potvrđuje zamrzavanje novca za razdoblje od 6. ožujka 2015. do 6. ožujka 2016". i ta mjera ostaje na snazi do ožujka 2017., objavio je sud, piše Reuters. 

Janukovič je, međutim, ishodio ukidanje sankcija koje se odnose na razdoblje od ožujka 2014. do ožujka 2015., jer za to razdoblje vlade EU nisu podastrle dovoljno dokaza, objavili su suci sa sjedištem u Luxembourgu, piše agncija dpa. 

Međutim, riječ je o tehničkoj odluci koja ništa ne mijenja za bivšeg ukrahinskog predsjednika jer mu sva sredstva ostaju zamrznuta, objasnio je izvor upoznat s predmetom.

Interpol je za Janukovičem raspisao tjeralicu na temelju zahtjeva vlasti u Kijevu, ali ne očekuje se da će ga Moskva izručiti.

Janukovič odbacuje sve optužbe za korupciju.

Na odluke najvišeg suda EU može se žaliti u roku od dva mjeseca. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije