Prosvjedi u Srbiji

Svećenik se popeo na vozilo pa držao govor, opet došlo do tučnjave

12.07.2020.
u 07:11

U Srbiji se danima održavaju prosvjedi protiv mjera zbog epidemije koronavirusa u toj zemlji, ali i protiv vlasti Aleksandra Vučića, tako da se na ulicama može sresti dosta šarolikih ekipa.

Mirni, sinoćnji prosvjed brzo je eskalirao, prosvjednici su bacali kamenje i pirotehniku na policiju kod zgrade Skupštine, a ubrzo je došlo i pojačanje policiji, pa je oko 23 sata izbio još veći nered.

Nakon desetominutnog napada policija je krenula u razbijanje prosvjeda. Kako je priopćeno, uhićen je 71 huligan, a ozlijeđeno je 14 policajaca.

Policija je ranije priopćila da je nakon napada i uboda nožem u svađi ispred parlamenta uhićen napadač (47) koji je ozlijedio 32-godišnjeg muškarca.  

A što sve Srbima smeta? Pa na velikoj poruci koju su s vozila na kojem je razglas istaknuli nacionalisti i vjerski fanatici piše: "Izdaja - Kosovo, 'Korona'; 5G i Čip, Iseljavanje Srba, Migranti".

Pjevalo se Kosovu, a delirij je nastao kada je govor počeo držati jedan svećenik. Pričao je čak 40 minuta, stojeći na vozilu. "Ovdje se narod okupio zbog korona-diktature. Subota je, nisam se nadao da će se narod ovako pokolebati. Kad je Srbija bila pravoslavna, bila je svima dobra, u srednjem vijeku", govori svećenik. Za vrijeme govora je jedan prosvjednik negodovao i njega su ostali udaljili.

Prosvjed je zatim postao miran, tek s nekoliko baklji tijekom govora popa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije