Mihail Gorbačov

Svijet se nalazi na opasnom rubu, sadašnje vojne aktivnosti sliče pravom ratu

Mihail Gorbačov
19.09.2019.
u 19:30

"Svjetska politika se nalazi na iznimno opasnom rubu. Sadašnje vojne aktivnosti sliče pravom ratu", upozorio je Gorbačov

Posljednji sovjetski predsjednik Mihail Gorbačov uskoro će objaviti novu knjigu, svoju političku oporuku u kojoj će autor politike glasnosti i perestrojke izložiti svoju viziju XXI. stoljeća, doznaje se od izdavača.

"Budućnost globalnog svijeta", djelo bivšeg čelnika koji danas ima 88 godina, bit će 23. rujna objavljena u Njemačkoj i 2. listopada u Francuskoj.

"Svjetska politika se nalazi na iznimno opasnom rubu. Sadašnje vojne aktivnosti sliče pravom ratu", upozorio je Gorbačov u dijelovima knjige koje je otkrio njegov izdavač, prenosi Index.hr. 

Dobitnik Nobelove nagrade za mir je ocijenio da je "zaštita mira ključna za svladavanje globalnih problema poput krize okoliša, međunarodnog terorizma, migracija i svih ostalih izazova koji su u središtu pozornosti država i međunarodnih organizacija".

Njegova knjiga će biti objavljena prije 30. obljetnice pada Berlinskog zida 9. studenoga kada je Mihail Gobačov bio na čelu SSSR-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije