BRITANSKI MINISTAR OBRANE:

'Teško da će Rusi uspjeti zauzeti cijelu Ukrajinu. Njihova je invazija posustala'

ukrajina, Bahmut
Twitter
11.08.2022.
u 20:38

Tri dana sada su se pretvorila u više od 150 dana i gotovo šest mjeseci, s velikim značajnim gubicima opreme i ruskog osoblja - dodao je britanski ministar obrane

Mala je vjerojatnost da će Vladimir Putin uspjeti okupirati cijelu Ukrajinu, izjavio je to danas tijekom konferencije u Copenhagenu britanski ministar Ben Wallace. 

Danska se pridružila Velikoj Britaniji u pružanju više pomoći Ukrajini. Britanski ministar posjetio je glavni grad te kazao kako je važno razumjeti da se borbe i umiranja i dalje odbijaju, ali da je ''Rusija počela pokazivati neuspjeh u brojnim područjima'', prenosi The Guardian. 

- Do sada nisu uspjeli i teško da će ikada uspjeti okupirati Ukrajinu. Njihova je invazija posustala i neprestano se mijenjala do te mjere da su se zapravo fokusirali samo na dijelove juga i istoka, daleko, daleko od njihove trodnevne takozvane ''specijalne operacije'' - kazao je. 

- Tri dana sada su se pretvorila u više od 150 dana i gotovo šest mjeseci, s velikim značajnim gubicima opreme i ruskog osoblja - dodao je.  Putin je mislio kako će međunarodnoj zajednici dosaditi rat u Ukrajini i da će otići u drugim smjerovima, no danas pokazujemo kako je u krivu, dodao je Wallace. 

- Izašli smo s ovog sastanka s više obećanja o financijama, više obećanja o obuci i više obećanja o vojnoj pomoći, a sve je osmišljeno da se pomogneUkrajini da pobijedi, da pomogne Ukrajini da se zauzme za svoj suverenitet i da osigura da ambicije predsjednika Putina propadnu u Ukrajini kako bi s pravom trebali - zaključio je britanski ministar obrane. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?