AMERIKA

Tinejdžer koji je pucao po demonstrantima opsjednut je policijom i obožava Trumpa

27.08.2020.
u 21:54

Tinejdžer Kyle Rittenhouse, koji je uhićen i optužen za dvostruko ubojstvo na prosvjedu u Kenoši, u Viskonsinu, veliki je obažavatelj američkog predsjednika Donalda Trumpa. 

17-godišnji Ritenhaus je svega nekoliko trenutaka prije nego što je krenuo da puca po demonstrantima dao intervju novinarima, u kojem se hvalio kako preuzima pravdu u svoje ruke i kako "pomaže ljudima".

Ritenhaus je iz Ilinoisa doputovao sa puškom kako bi se obračunao sa demonstrantima, koji prosvjeduju  zbog teškog ranjavanja Jackoba Blakea od strane policajca koji mu je u leđa pucao sedam puta.

Ritenhaus je uhićen u srijedu popodne u svom rodnom gradu Antiohiji u državi Ilinois.

Ubrzo nakon uhićenja pojavile su se fotografije i videosnimke koje ukazuju da se tinejdžer veoma divi policiji.

Inače, on se predstavlja i kao veliki obožavatelj Donalda Trumpa. Ritenhaus je čak primijećen u prvom redu na Trumpovom skupu na Univerzitetu u Lowi, u siječnju ove godine. 

U utorak, malo prije nego što je otvorio vatru, Ritenhaus je dao intervju desničarskom časopisu "Daily Caller".

Naoružani tinejdžer je rekao novinaru da je certificirani medicinski tehničar za hitne situacije i objasnio da patrolira ulicama da pruži medicinsku pomoć svima kojima je potrebna i pomaže u zaštiti lokalnih poduzeća od pljačkaša i nereda.

- Ljudi bivaju povrijeđeni. Naš posao je da zaštitimo lokalna preduzeća i dio mog posla je također da pomognem ljudima. Ako neko bude povrijeđen, ja idem pravo tamo - rekao je Ritenhaus, koji je ranije viđen kako čuva lokalnu auto-prodavnicu sa grupom naoružanih pripadnika milicije.

- Zato imam pušku, očigledno da bih mogao da se zaštitim. Također imam svoj komplet za prvu pomoć - rekao je on.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?