ODRASTAO JE U BEČU

Tko je terorist koji je ubio četvero ljudi u Beču? Otkriveno i zašto je bio u bijelom

03.11.2020.
u 12:15

Bio je jedan od 90 austrijskih ekstremista koji su željeli putovati kako bi se borili u Siriji, pod zastavom ISIL-a

Iako je još uvijek istraga terorističkog napada na austrijsku prijestolnicu Beč u tijeku, u javnost su počele izlaziti neslužbene informacije o napadaču.

Austrijski mediji pišu da je terorist koji je ubijen otprije poznat obavještajnim službama. Glavni urednik lista Walter na svom je Twitteru, pozivajući se na policijske izvore, napisao kako je terorist koji je ubijen makedonski Albanac Kurtin S., ima 20 godina i rođen je i odrastao u Beču te je bio jedan od 90 austrijskih ekstremista koji su željeli putovati kako bi se borili u Siriji, pod zastavom ISIL-a. Stručnjaci za terorizam i islamski radikalizam objašnjavaju značenje bijelog kombinezona koji je nosio terorist. Prema islamu, pokojnik se omota bijelom plahtom (čefin) prije nego što ga polože u grob, stoga je terorist, prema mišljenju stručnjaka, obučen u bijelo pokazao kako je samoubojica koji je došao umrijeti i otići u raj.

Dojava o napadu bila je sinoć oko 20 sati, a na mjestu su ubijene tri osobe, dvije muške i jedna ženska. Jutros je u bolnici preminula i četvrta žrtva. Petnaest osoba ozlijeđeno je, a među njima i jedan policajac. Policija je napadača ubila na mjestu događaja, a napad je okarakteriziran kao teroristički čin.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?