MALI BIZNIS DIVOVI

Top 10 mjesta u Njemačkoj u kojima je najunosnije živjeti, München je tek 5.

06.01.2018.
u 15:56

Focus je usporedio gradove i regije i napravio listu od top 30 ekonomski najuspješnijih mjesta.

Deset ekonomski najrazvijenijih mjesta u Njemačkoj nalaze se u Bavarskoj i Baden-Württembergu, prema analizi lista Focus. 

Njemačka, u koju hrvatski građani u velikom broju odlaze u potrazi za boljim životom, ima svoje više i manje razvijene krajeve. Tamošnji list Focus tako je objavio koji dijelovi te zemlje su najviše razvijeni. 

Focus je usporedio gradove i regije i napravio listu od top 30 ekonomski najuspješnijih mjesta. 

Top 10 mjesta nalazi se u Bavarskoj i Baden-Württembergu, a ‘pobjednik’ je okrug kraj Stuttgarta – Böblingen. Na drugom je mjestu Ingolstadt, a na trećem Ebersberg.

Pri procjeni najuspješnijih gledalo se sedam kriterija. Riječ je o nezaposlenosti, prihodima, BDP-u, zaposlenosti, dodatnim vrijednostima, investicijama i stanovništvu. 

Riječ je o mjestu koje obuhvaća 26 gradova i sela, a u kojem živi oko 365.000 ljudi. Najveći grad u njemu je Sindelfingen. Ekonomsku snagu zahvaljuje automobilskoj industriji (Daimler, Porsche, Bosch) i velikim IT tvrtkama (Hewlett-Packard, IBM).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?