U BLOKADI

Totalni rat protiv Katara: Al Jazeera na udaru hakera

Foto: Reuters/Pixsell
1/2
08.06.2017.
u 20:57

Napadi se događaju samo nekoliko dana nakon što je Saudijska Arabija Kataru poslala listu od 10 zahtjeva koje Doha mora ispuniti

Internetske stranice i digitalne platforme Medijske mreže Al Jazeera na udaru su neprestanih i sustavnih hakerskih napada.

Al Jazeera, vodeća medijska kuća iz Katara, izvještava kako su napadi sve jači, ali svi dijelovi platforme trenutno su operativni. Napadi se događaju samo nekoliko dana nakon što je Saudijska Arabija Kataru poslala listu od 10 zahtjeva koje Doha mora ispuniti kako bi države u regiji ponovno uspostavile diplomatske odnose s Katarom.

Među zahtjevima je i prekid svih veza s Iranom, palestinskim pokretom Hamas i pokretom Muslimanska braća. Traže se i ograničenja u radu same Al Jazeere zbog optužbi kako neprestano stvara i širi lažne vijesti. 

Pored Saudijske Arabije, na prekid diplomatskih veza i određene blokade Katara zbog podrške terorizmu, odlučili su se Ujedinjeni Arapski Emirati, Bahrein, Egipat, Maldivi, Mauritanija, te međunarodno priznate vlasti Jemena i Libije.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?