Jean-Claude Juncker

Trgovinski rat između Sjedinjenih Država i Europe bio štetan za obje strane

Jean-Claude Juncker
18.03.2017.
u 21:45

Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker upozorio je u razgovoru za njemački tjednik Bild am Sonntag da bi trgovinski rat između Sjedinjenih Država i Europe bio štetan za obje strane.

Naglasio je kako je potrebno ozbiljno shvatiti protekcionističke komentare Donalda Trumpa i biti pripremljen, pišeTportal.

Američki ministar financija Steven Mnuchin je u četvrtak rekao kako Trumpova administracija nema želju ulaziti u trgovinske ratove, no kako određene gospodarske odnose treba ponovno analizirati i učiniti ih pravednijima.

Juncker je istaknuo kako je zadovoljan što će se u utorak sastati s japanskim premijerom Shinzom Abeom jer 'kasnije ove godine žele zaključiti sporazum o slobodnoj trgovini između Europske unije i Japana'.

Trump je Japan optužio da iskorištava slabi jen da bi svojem izvozu dao nepravednu trgovinsku prednost. Trumpov glavni trgovinski savjetnik Peter Navarro je u sličnoj izjavi optužio Njemačku da koristi 'pretjerano podcijenjen' euro kao konkurentsku prednost.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije