kanadski premijer

Trudeau: Kanada ne podržava povratak Rusije u G7

01.06.2020.
u 19:28

Kanada ne podržava povratak Rusije u Grupu 7 (G7), kako je američki predsjednik Donald Trump predložio tijekom vikenda, jer Moskva nastavlja kršiti međunarodno pravo, izjavio je u ponedjeljak kanadski premijer Justin Trudeau.

- Rusija je isključena iz G7 nakon što je napala Krim prije više godina, ona nastavlja kršiti međunarodna pravila i norme, i to je razlog zašto bi trebala ostati izvan te grupe – izjavio je Trudeau na konferenciji za novinare, javlja Reuters.

- Ruski predsjednik Vladimir Putin podržava dijalog "na svim poljima" - izjavio je u ponedjeljak glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov, komentirajući poziv Washingtona upućen Moskvi za sudjelovanje na summitu G7.

Američki predsjednik Donald Trump priopćio je u subotu da će do rujna ili kasnije odgoditi summit G7, za koji se nadao da će biti održan sljedećeg mjeseca. Popis pozvanih država proširen je na nekoliko zemalja među kojima su Australija, Rusija, Južna Koreja i Indija, priopćio je američki čelnik.   

Peskov je, ipak, izjavio da Rusija mora vidjeti više detalja prije nego što odgovori na američki prijedlog i da se potvrdi kako je poziv služben.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?