POPUSTIO POD PRITISKOM

Trump obustavio letove svih Boeinga 737 MAX

Donald Trump
Reuters/PIXSELL
13.03.2019.
u 21:44

Američki predsjednik je donio tu odluku nakon Kanade, koja je do srijede bila jedina zemlja uz Ameriku koja je odbijala obustaviti letove Boeinga.

Američki predsjednik Donald Trump je popustio pod pritiskom i objavio obustavu letova svih Boeinga 737 MAX čime se priključio međunarodnom konsenzusu o tom novom zrakoplovu američkog konstruktora nakon dvije tragične nesreće u manje od pet mjeseci. 

"Hitno ćemo obznaniti obustavu svih letova 737 MAX 8 i 737 MAX 9", rekao je Trump i dodao da je "sigurnost Amerikanaca i svih putnika njihov apsolutni prioritet".

Glavni ravnatelj Boeinga Dennis Muilenberg je odmah reagirao i ponovo izrazio potpuno povjerenje u sigurnost 737 MAX-a i objasnio da je sam konstruktor kako bi smirio javnost preporučio privremenu prizemljenje flote zrakoplova.

Odluku o obustavi letova Boieng 737 MAX opravdavaju novi podaci, navela je Američka federalna zrakoplovna uprava (FAA).

Američki predsjednik je donio tu odluku nakon Kanade, koja je do srijede bila jedina zemlja uz Ameriku koja je odbijala obustaviti letove Boeinga.

Ottawa je objasnila da čeka prikupljanje novih informacija, što je odmah povezalo tragediju Addis Abbebe s nesrećom jednog drugog MAX 8 indonezijske kompanije Lion Air u kojoj je krajem listopada poginulo 189 osoba.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije