SPACE FORCE

Trump predstavio svoj plan svemirskih snaga

Donald Trump
Reuters/PIXSELL
20.02.2019.
u 07:30

Zadatak svemirskih snaga je zaštititi američke satelite u svemiru od svakog fizičkog napada, sudara s drugim predmetom ili projektilom ili od bilo kakvog pokušaja piratiranja ili smetnji, kao i razvoj ofenzivnih kapaciteta

Donald Trump je počeo ostvarivati svoj plan o vojnom zapovjedništvu za svemir kada je u utorak naredio Pentagonu da pripremi plan zakona o svemirskim snagama kao šestom entitetu američkih oružanih snaga. 

"Moramo biti spremni", izjavio je Donald Trump i potpisao četvrtu svemirsku direktivu u svom mandatu, koja opisuje organiziranje tog novog entiteta. "Za moju vladu je osnivanje svemirskih snaga pitanje nacionalne sigurnosti", istaknuo je i dodao da je "američko vodstvo u svemiru važnije nego ikada". Zadatak svemirskih snaga je zaštititi američke satelite u svemiru od svakog fizičkog napada, sudara s drugim predmetom ili projektilom ili od bilo kakvog pokušaja piratiranja ili smetnji, kao i razvoj ofenzivnih kapaciteta. U lipnju 2018. Donald Trump je već najavio snage "odvojene, ali jednake kao pet drugih (američke kopnene snage, američko ratno zrakoplovstvo, američka mornarica, korpus marinaca i obalna straža). Ali proces je dug i ovisi o Kongresu, koji jedini može odlučiti o takvoj reorganizaciji američke vojske.

U prvom razdoblju Space Force će ostati u sklopu vojnog zrakoplovstva.

Svemirske snage će imati vlastiti stožer.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije