Bijela kuća objavila

Trump uveo nove zabrane za putovanja u SAD

25.09.2017.
u 09:11

Američki predsjednik Donald Trump uveo je nova ograničenja putovanja za određene osobe iz Čada, Irana, Libije, Sjeverne Koreje, Somalije, Sirije, Venecuele i Jemena, kao izmjenu glavnog dijela njegove kontroverzne zabrane putovanja koju je potpisao ranije tijekom ove godine.

Nova ograničenja variraju od zemlje do zemlje, te uključuju pristup postupnog uvođenja, izvještava CNN.

- Učiniti Ameriku sigurnom je moj glavni prioritet. Mi nećemo primiti u našu zemlju one koje ne možemo provjeriti sa sigurnošću - napisao je predsjednik Trump kratko nakon što je njegova administracija u nedjelju navečer objavila detalje ovih ograničenja.

U priopćenju iz Bijele kuće izdatom u nedjelju navečer, navodi se da su nove restrikcije "važan korak ka stvaranju imigracijskog sustava koji će štititi sigurnost Amerikanaca u vrijeme opasnog terorizma i transnacionalnog kriminala".

- Mi ne možemo sebi priuštiti da nastavimo s propalom politikom prošlosti, koja predstavlja neprihvatljivu opasnost po našu zemlju - kazao je Trump u priopćenju iz Bijele kuće.

Nove restrikcije na snagu stupaju 18. listopada.

U većini slučajeva, putovanje se u potpunosti zabranjuje, dok će u drugi putnici morati proći kroz postrožene provjere i analize.

Tako svim državljanima Sjeverne Koreje je zabranjen ulazak u SAD, dok će studentima iz Irana on biti dopušten, uz "postrožene provjere i analize".

Dosad izdate zelene karte, vize i putne isprave neće biti poništene.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije