TREĆINA IMOVINE

Trump zbog koronavirusa već izgubio milijardu dolara

08.04.2020.
u 10:42

Zbog trenutačne pandemije američki predsjednik Donald Trump izgubio je milijardu dolara svog bogatstva, piše Forbes, magazin specijaliziran za pitanja vrijednosti i imovine.

Trumpova vrijednost pala je s 3,1 milijarde dolara na početku ožujka na 2,1 milijardu samo 17 dana kasnije. Zbog paraliziranog gospodarstva, prema Forbesu, čak je 267 milijardera u svijetu izgubilo taj status. Sada 2.095 ljudi globalno ima vrijednost veću od milijardu dolara.

Većina Trumpova bogatstva dolazi iz njegova nekretninskog biznisa koji vode njegovi sinovi Donald Jr. i Eric. Taj biznis uključuje Trumpove tornjeve, igrališta za golf, hotele... No, kako su Sjedinjene Države zaustavile sve poslove koji nisu nužni kao i većina zemalja, oni većinom zjape prazni. Trumpova organizacija, kako se zove velika tvrtka, zatvorila je 17 različitih nekretnina diljem svijeta. Neke su otvorene, ali rade s vrlo malim kapacitetom. Već je 1.500 zaposlenika tvrtke dobilo otkaz ili im je smanjeno radno vrijeme.

 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?