Binali Yildirim

Turska neće promijeniti svoje protuterorističke zakone...

Turska
14.06.2016.
u 14:17

Turska neće nikada promijentiti svoje protuterorističke zakone, čak i ako će to značiti propast sporazuma s Europskom unijom o dogovaranju bezviznog režima za turske državljanje koji putuju u Europu, izjavio je u utorak u parlamentu turski premijer Binali Yildirim.

Turska i EU od 2013. razgovaraju o liberalizaciji viznog režima, a u ožujku su se dogovorili kako će to biti dio sporazuma o zaustavljanju ilegalne migracije iz Turske u EU. Napredak je stao nakon inzistiranja Bruxellesa na reformi turskih protuterorističkih zakona kao uvjetu za daljnje razgovora o turskom članstvu u EU, što je Turska odbila. 

Yilditrim je također istaknuo da Turska neće dopustiti suradnju s terorističkim organizacijama u Siriji.

Ankara i Washington već su dugo u zavadi oko uloge sirijske kurdske milicije, koju podupiru Sjedinjene Države. Turska tvrdi da su ti borci članovi terorističke organizacije povezane sa zakonom zabranjenom Radničkom strankom Kurdistana (PKK). SAD smatra kurdske borce u Siriji ključnim partnerom u borbi protiv Islamske države.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?