ministar zdravstva objavio

Turska odobrila Sputnik V za hitnu upotrebu

cjepivo, ilustracija
REUTERS
30.04.2021.
u 20:59

Turske vlasti odobrile su rusko cjepivo Sputnik V za hitnu upotrebu u Turskoj, objavio je u petak ministar zdravstva Fahretin Koča.

Koča je na Twitteru napisao da je turska Agencija za farmaceutske i medicinske uređaje odobrila hitnu upotrebu cjepiva nakon "pregleda i procjena", utirući put za upotrebu zajedno s cjepivom Sinovac i Pfizer.

Nije bilo poznato kada će zemlja početi davati cjepivo. Koča je rekao ovaj tjedan da će Turska primiti 50 milijuna doza cjepiva Sputnik V u narednih šest mjeseci.

Ruski fond za direktna ulaganja nedavno je potpisao sporazum s turskom biofarmaceutskom kompanijom Viscoran Ilac o započinjanju proizvodnje svog cjepiva Sputnik V u Turskoj. Viscoran želi pokrenuti proizvodnju u nekoliko narednih mjeseci u nekoliko postrojenja, priopćila je kompanija.

Turska, koja ima 84 milijuna stanovnika, priopćila je da je primijenila oko 22,8 milijuna doza otkako je sredinom siječnja pokrenula svoj program cjepljenja. Oko devet milijuna ljudi je potpuno cijepljeno. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije