prerušeni policajci

Turska policija našla Picassovu sliku ukradenu u New Yorku

 Pabla Picassa "Žena koja se češlja"
30.01.2016.
u 19:03

Policajci su se predstavili kao potencijalni kupci prodavačima koji su pokušavali prodati sliku Pabla Picassa "Žena koja se češlja"

Turska policija je pronašla Picassovo platno koje je ukradeno jednoj njujorškoj kolekcionarki, izvijestila je u subotu turska novinska agencija Andolija.

Policajci su se predstavili kao potencijalni kupci prodavačima koji su pokušavali prodati sliku Pabla Picassa "Žena koja se češlja". Pregovarali su najprije u jednom hotelu a potom na jahti u marini Istanbula. Prodavači su tražili 8 milijuna dolara da bi zatim pristali na cijenu 7 milijuna, prenosi Vecernji.hr

Potom su se prerušeni policajci s njima sastali u jednoj istanbulskoj kavani gdje su zaplijenili platno i njih uhitili, navodi Anadolija, pozivajući se na policijske izvore.

Platno je iz 1940. godine i riječ je o portretu Dore Maar, Picassove partnerice iz tog doba. Slika je poslana na ispitivanje na likovnu akademiju Mimar-Sinana u Istanbulu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije