'BILI SU ZLOSTAVLJANI'

Turska Rusima predala 18 zarobljenih vojnika sirijske vlade

Reuters/Pixsell
01.11.2019.
u 08:41

Opservatorij je objavio snimku zarobljenih vojnika kako sjede u dostavnom vozilu vezanih očiju dok im netko naređuje da laju kao psi.

Turska je u četvrtak navečer ruskom vojnom izaslanstvu predala 18 vojnika sirijske vlade koji su ovoga tjedna zarobljeni u sirijskom pograničnom gradu Ras al-Ainu, priopćio je Sirijski opservatorij za ljudska prava. 

Sirijski opservatorij za ljudska prava sa sjedištem u Londonu je objavio da su vojnici predani na graničnom prijelazu al-Darbasiyah. Po Opservatoriju vojnike su zarobili od Turske podržane pobunjeničke skupine i bili su zlostavljani.

Opservatorij je objavio snimku zarobljenih vojnika kako sjede u dostavnom vozilu vezanih očiju dok im netko naređuje da laju kao psi. "Prema njima se postupalo protivno svim zakonima o ljudskim pravima", rekao je čelnik te organizacije Rami Abdel Rahman.

Turski ministar obrane Hulusi Akar ranije u četvrtak je rekao da Turska planira predati vojnike. Akara je rekao da su dvojica vojnika bili ranjeni te da su liječeni u bolnici. O prebacivanju vojnika vođeni su razgovori s Rusijom, glavnim podržavataljem sirijske vlade, po priopćenju turskog ministarstva.

Ranije u četvrtak deset je osoba ubijeno a 30 ranjeno u eksploziji automobila bombe na tržnici u gradu Afrinu na sjeveru Sirije, koji nadziru od Truske podržani pobunjenici, objavio je Opservatorij. Većinski kurdsku enklavu Afrin zauzela je turska vojska i njeni saveznici među sirijskim pobunjenicima tijekom ofenzive prošle godine. Pobunjenici su za slične bombaške napade posljednjih mjeseci optuživali miliciju sirijskih Kurda YPG.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?