devet godina živjeli u podrumu

Tužitelji sumnjiče muškarca za ilegalno zatvaranje nizozemske obitelji

16.10.2019.
u 19:16

Nizozemsko tužiteljstvo priopćilo je da tereti 58-godišnjeg muškarca koji je uhićen u vezi s pronalaskom nizozemske obitelji  koja je devet godina živjela izolirana od vanjskog svijeta.

Tužitelji su u srijedu na Twitteru objavili da se čovjek, čiji identitet nije objavljen, sumnjiči za umiješanost u "lišavanje slobode i nanošenje štete drugima."

Taj muškarac trebao se pojaviti pred istražnim sucem u četvrtak. Tužitelji nisu objavili više detalja.

Šest članova obitelji otkriveno je ovaj tjedan da su živjeli u onome što je lokalni gradonačelnik Roger de Groot nazvao "improviziranim sobama" na farmi na sjeveru Nizozemske, prenio je AP.

Obitelj koja je provela devet godina u podrumu "iščekujući kraj vremena" pronađena je u Nizozemskoj nakon što se jedan od članova obiteljji pojavio u lokalnom kafiću, priopćila je policija koja ih je i pronašla.

Muškarac od 58 godina i šest odraslih osoba u starosti od 18 do 25 godina živjeli su na farmi u sjevernoj pokrajini Drenthe.

Policajci su posjetili udaljenu kuću na farmi i izvršili pretres. Otkrili su skrivene stepenice iza ormara u dnevnoj sobi koje su vodile u podrum gdje je obitelj živjela. 

Policija u Drentheu je u utorak potvrdila da je uhitila 58-godišnjeg muškarca, koji se nalazi pod istragom nakon što je odbio surađivati. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije