energetski potencijal vjetra

Tvrtke iz Francuske i Španjolske grade vjetroelektrane uz obalu Francuske

vjetroelektrane
06.03.2017.
u 19:47

Dvije energetske kompanije iz Francuske i Španjolske u ponedjeljak su najavile da planiraju nadogradnju energetskog potencijala vjetra uz obalu Francuske, prenosi United Press International (UPI).

Francuska energetska tvrtka ENGIE posjeduje više od 1.700 megavata instaliranog kapaciteta vjetroelektrana u Francuskoj, a sada će se udružiti sa svojim španjolskim kolegama EDPR u planiranju instaliranja čak 750 megavata kapaciteta energije vjetra u blizini obale.

Kako navode iz ENGIE, područje uz obalu Francuske je jedan od najatraktivnijih dijelova svijeta za vjetroelektrane i ove dvije tvrtke su se već predkvalificirale za daljnji razvoj.

- S obzirom da smo već lider u kopnenim vjetroelektranama, nadamo se da ćemo s ovom ponudom pokazati da aktivno doprinosimo konsolidaciji industrije vjetroparkova uz obalu, izjavila je Gwenaelle Huet, izvršna direktorica odjela za obnovljive izvore energije u tvrtki ENGIE.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?