TUŽNA VIJEST

U 97. godini života preminula je kraljica Elizabeta II.

08.09.2022.
u 19:37

U 97. godini života preminula je kraljica Elizabeta II.Britanska javnost u posljednjih je nekoliko dana bila veoma zabrinuta za njezino zdravlje i mogućnost obavljanja dužnosti nakon što je bila pod liječničkim nadzorom u Balmoralu

U97. godini života preminula je kraljica Elizabeta II, objavio je BBC. Britanska javnost u posljednjih je nekoliko tjedana bila veoma zabrinuta za svoju vladaricu i mogućnost obavljanja dužnosti. Naime, iz Buckinghamske palače prvo su objavili kako je kraljica pod liječničkim nadzorom u u Balmoralu u svojoj vikendici, gdje je boravila neko vrijeme. 

Glasnogovornik Buckinghamske palače rekao je: 'Kraljica je danas poslijepodne umrla mirno u Balmoralu.' Njezin sin Charles, bivši princ od Walesa, sada je kralj. On će se uskoro obratiti javnosti i uskoro će krenuti na turneju po Ujedinjenom Kraljevstvu prije sprovoda svoje majke. S njim će biti i supruga Camilla, za koju je kraljica najavila da će biti okrunjena za kraljicu suprugu. 

- Nakon pretraga jutros, kraljičini doktori su zabrinuti za njeno zdravlje i prema njihovim preporukama, sada je pod liječničkim nadzorom, objavili su iz Buckinghamske palače.  

Britanska premijerka Liz Truss rekla je tada da će cijela zemlja biti "duboko zabrinuta" za zdravlje kraljice Elizabete nakon što su liječnici rekli da bi kraljica trebala ostati pod liječničkim nadzorom. "Cijela će zemlja biti duboko zabrinuta ovim vijestima iz Buckinghamske palače", rekla je. "Moje misli - i misli ljudi širom našeg Ujedinjenog Kraljevstva - u ovom su trenutku s Njezinim Veličanstvom Kraljicom i njezinom obitelji", istaknula je. 

Već ranije je kraljica zabrinula javnost kada joj je prvi puta u 20 godina propisan štap za hodanje, koji je trebala koristiti sve češće. Sa štapom je viđena na misi, a rečeno je kako joj je bio potreban zbog 'teškog puta do samostana'. Inače je štap koristila samo nakon operacije koljena 2003. i 2004. godine. Iako se i tada govorilo kako se nije dogodilo ništa ozbiljno, mnogi su već tada bili uvjereni da joj je zdravlje narušeno. Neki su smatrali i da su baš zbog toga nedavno procurili detalji o tome kako će izgledati dan kada kraljica umre, ali i detalji sprovoda, a sada su se ta nagađanja pokazala kao istinita.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije