Nakon strogih mjera

U australskoj državi Victoriji značajan pad novozaraženih

19.09.2020.
u 11:31

Victoria, druga najmnogoljudnija australska država, u kojoj živi četvrtina od ukupno 25 milijuna stanovnika zemlje, danas bilježi najniži dnevni prirast broja inficiranih koronavirusom u posljednja tri mjeseca, što bi do kraja mjeseca moglo rezultirati popuštanjem strogih mjera karantene u glavnome gradu Melbourneu.

U posljednja 24 sata u toj je državi evidentiran 21 novi slučaj zaraze koronavirusom, što je za gotovo polovinu manje nego prethodni dan i najniži je broj zaraženih od 24. lipnja.

"Ovi su podaci snažan dokaz o tomu što se može postići ako se pridržavate pravila, ako vas ne zavedu oni najglasniji koji se protive restriktivnim mjerama", izjavio je na konferenciji za novinare premijer Victorije Daniel Andrews.

"Svi bismo željeli ukidanje restriktivnih mjera što prije, no nećemo u tomu uspjeti ako visoke brojke ne smanjimo na nižu razinu."

Do sada u Victoriji zabilježeno 26.900 zaraza

Novi Južni Wales, najveća australska država, u kojoj se nalazi najveći australski grad Sydney, izvijestila je o tri nova slučaja zaraze. U šest ostalih država i teritorija u subotu nema novozaraženih, no ondje je posljednjih nekoliko tjedana porast broja slučajeva zaraze koronavirusom bio jednoznamenkast ili uopće nije bilo zaraženih.
Po podacima australske vlade, Victoria je u subotu izvijestila o sedam novih smrtnih slučajeva od posljedica covida-19, što od početka izbijanja pandemije iznosi ukupno 844 smrtna slučaja. U toj je australskoj državi umrlo 90 posto od ukupnog broja smrtnih slučajeva povezanih s covidom-19 u cijeloj zemlji.

U Australiji je dosad ukupno koronavirusom bilo zaraženo nešto manje od 26.900 osoba. Zemlja je uglavnom izbjegla velik broj žrtava u odnosu na druge zemlje u svijetu, no tijekom drugoga vala zaraze koronavirusom u Victoriji su uvedene stroge restriktivne mjere, a i većina ostalih australskih država zatvorila je svoje unutarnje granice.

Glavni grad Victorije Melbourne bio je pod jednom od najoštrijih blokada, uključujući i policijski sat, no lokalna je vlada najavila da će 28. rujna dopustiti ponovno otvaranje i rad proizvodnih pogona, skladišta, gradilišta i dječjih vrtića, ako prosječan dnevni porast slučajeva zaraze ostane ispod 50.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije