porast zaraze

U Austriji ponovno obvezno nošenje maski u supermarketima i bankama

21.07.2020.
u 18:25

Austrija ponovno uvodi mjeru nošenja maski u supermarketima, bankama i poštama, zbog porasta zaraze koronavirusom u proteklim tjednima, rekao je u utorak kancelar Sebastian Kurz.

Austrija je uvela karantenu početkom izbijanja zaraze sredinom ožujka i počela je opuštati mjere mjesec dana kasnije, ukinuvši čak i zahtjev nošenja maski u trgovinama i školama 15. lipnja.

Maske za lice i dalje su obavezne u javnom prijevozu, bolnicama, ljekarnama i frizerskim salonima. 

I dok je broj zaraženih redovito bio ispod 50 u svibnju i lipnju, on je tijekom proteklih mjeseci narastao - ovaj mjesec je svaki dan bilo iznad 100 novih zaraženih.

"Postoje područja dnevnog života u kojima čovjek ne može odlučiti ide li tamo ili ne ide - supermarket, banka, pošta", rekao je Kurz na konferenciji za medije. "Stoga smo odlučili da će maske za lice ponovno postati obaveznima u supermarketima, bankama i poštama."

Ponovno su se pojavili epicentri u Beču i okolici, kao i u Gornjoj Austriji, koja graniči s Njemačkom i Češkom. Nekoliko tih epicentara povezano je s crkvom, dok je Austrija prijavila porast slučajeva uvezenih s Balkana te je upozorila na putovanja u te zemlje.

Kurz je rekao da će se uvesti stroža testiranja za one koji dolaze s Balkana te će se mjere uvesti kako bi se smanjio opseg religijskih službi te se prisililo crkve na zatvaranja u slučaju pozitivnih testova na koronavirus.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?