beč

U Austriji prvi smrtni slučaj prouzročen koronavirusom

LISI NIESNER/REUTERS/PIXSELL
12.03.2020.
u 12:46

Posjete bolnicama su zabranjene, a operacije se svode na minimum

Prvi smrtni slučaj u Austriji - beaking je vijest koja je u četvrtak prijepodne preplavila gotovo sve austrijske medije. Riječ je o 69-godišnjem muškarcu, povratniku iz Italije, koji je i prije bio bolestan, a umro je u noći sa srijede na četvrtak u bečkoj bolnici Kaiser Franz Josef, javila je zdravstvena služba Grada Beča.

Posjete bolnicama su zabranjene, a operacije se svode na minimum, pišu mediji i dodaju kako je oko 25 tisuća policajaca u Austriji dobilo zabranu odlaska na godišnji odmor, zbog koronavirusa.

„Molimo građane Beča za razumijevanje, jer mi moramo naše resurse i naše osoblje u središnjem području zdravstvene skrbi – bolnicama – zaštiti i štediti“, poručio je vijećnik za zdravlje Grada Beča Peter Hacker.

Kako mediji navode, širenje koronavirusa očito ne posustaje, nego se razantno širi. Prema podacima austrijskog Ministarstva zdravlja u četvrtak u 8 sati ujutro zabilježena je brojka od 302 zaražene osobe. U izvješću se navodi da je dosad na koronavirus u Austriji testirano 5.869 osoba. Četvero oboljelih u međuvremenu je ozdravilo ( dvoje u Beču, a dvoje u Tirolu), dodaje se.

Kako izvještava austrijska televizija ORF najviše oboljelih ima u Tirolu (81), slijede Beč (58), Donja Austrija (51), Gornja Austrija (50), Salzburg (17), Vorarlberg (15), Gradišće (6) i Koruška (3).

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?