KORONAVIRUS

U Hrvatskoj 46 novih zaraženih, ukupno 361 potvrđen slučaj, 6 na respiratoru

POOL/PIXSELL
24.03.2020.
u 09:46

– Ukupno je hospitalizirano u bolnici 39 bolesnika. Molim sve još jednom da se pridržavaju svih mjera, to je za sve dobro, i njih i nas – kazala je Markotić.

Nacionalni stožer civilne zaštite Hrvatske objavio je nove podatke o broju zaraženih koronavirusom u Hrvatskoj.

– Jutros imamo ukupno 361 bolesnika s potvrdom Covid-19, što je 46 bolesnika više u odnosu na jučer u 16 sati. Iako ta brojka na prvi pogled zvuči velika, zadovoljni smo jer je nešto manja od onoga što smo očekivali. Ukupno je testirano 3013 bolesnika, došlo je do pogoršanja kliničkog stanja kod jednog bolesnika pa sada imamo 6 na mehaničkoj ventilaciji s tim da je njihovo stanje i dalje stabilno – rekao je ministar Vili Beroš.

– Kada govorimo o prosječnoj dobi bolesnika, ona je 49,05 godina, 56 posto oboljelih su muškarci, a 44 žene. U dobnoj skupini od 60 do 70 godina imamo 12,7 oboljelih, odnosno od 70 do 80 godina 6,1 oboljelih. To su dobri rezultati, možemo i moramo bolje – dodao je. Dr. Alemka Markotić potvrdila je kako je šest bolesnika na respiratoru, no nada se da će svih šest biti izliječeni.

– Ukupno je hospitalizirano u bolnici 39 bolesnika. Molim sve još jednom da se pridržavaju svih mjera, to je za sve dobro, i njih i nas – kazala je Markotić.

Krunoslav Capak ponovio je kojih se mjera treba pridržavati. – Vremenske prilike, hladnoća i snijeg ponovno su nas vratile u zatvorene prostore. Moram naglasiti nekoliko stvari koje se tiču sprečavanja širenja u zatvorenim prostorima. Od iznimne je važnosti da se držimo higijenskih preporuka o kojima govorimo već mjesec dana, a to je redovito i često higijensko pranje ruku, redovito čišćenje i dezinfekcija svih površina koje se često dodiruju – rekao je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak.

– U gradu Zagrebu je oboljelo 163, u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji 2, u Brodsko-posavskoj 2, Dubroivačko-neretvanska 19, Istarska 34, Karlovačka 16, Koprivničko-križevačka 1, Krapinsko-zagorska 28, Ličko-senjska 1, Međimurska 1, Osječko-baranjska 13, Primorsko-goranska 28, Sisačko-moslovačka 5, Splitsko-dalmatinska 17, Šibensko-kninska 14, Varaždinska 11, Zadarska 3, Zagrebačka 3 – rekao je Capak. Odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta se provodi, kazao je na konferenciji ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

– Hrvatska policija zabranjuje odlazak izvan mjesta prebivališta osim onih koji su navedeni kao zanimanja i situacije za koje se izdaju posebne dozvole. Dozvole se trebaju zatražiti online, putem maila – rekao je Božinović. Još je jednom apelirao na poslodavce da organiziraju minimalan broj ljudi na poslovima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije