KORONAVIRUS

U Hrvatskoj danas zabilježena tri smrtna slučaja, u Osijeku, Zadru i Dubrovniku

Igor Kralj/Pixsell
05.04.2020.
u 13:23

U Hrvatskoj je od zaraze koronavirusom umrlo ukupno 15 osoba. Naime, danas su smrtni slučajevi potvrđeni u Osijeku, Zadru i Dubrovniku.

U Osijeku je noćas preminula jedna žena (82 godine) koja je bila onkološki bolesnik. Nije bila na respiratoru. U Općoj bolnici u Zadru noćas je preminula prva osoba oboljela od koronavirusa. Riječ je o 88-godišnjem pacijentu, kroničnom bolesniku, koji je bio na respiratoru i koji je bio kontaktku sa prethodno oboljelim osobama iz biogradske bolnice.

"Danas, iako je Cvjetnica, nažalost i mi i vi moramo raditi, to je znak da smo u vremenu ugroze još uvijek. Zadnji podaci su da imamo 62 poziivna na koronavirus. Imamo i prvu preminulu osobu od koronavirusa," izjavio je župan Nikola Dobroslavić na konferenciji za medije županijskog Kriznog stožera, javlja Dubrovački dnevnik.  

"Očekujemo rezultate još jendog uzorka, hospitalizirano je 14 osoba, osam u OB Dubrovnik, a šest u Studentskom domu. Četvero pacijenata iz OB Dubrovnik je prebačeno u KBC Split, a jedna za Zagreb. Imamo dvije izliječene osobe," izjavio je načelnik Stožera Joško Cebalo.

Podsjetimo, jučer su u Osijeku umrle četiri osobe s područja Osječko-baranjske županije, a sve su bile kronični bolesnici, izvijestio je u subotu  županijski Stožer Civilne zaštite. Ravnatelj osječkog KBC-a Željko Zubčić rekao je da su umrle osobe u poodmakloj životnoj dobi, od 92, 85, 78 i 71 godine, od kojih su dvije bile na respiratoru.

Pojasnio je da su umrli imali različite dijagnoze, od srčanih poteškoća, kroničnog zatajenja bubrega, pneumonije, ali da su u pitanju bile teške kronične bolesti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije