KORONAVIRUS

U Hrvatskoj potvrđeno petero oboljelih. Čekaju se nalazi ostalih testiranih

Pixsell
Autori: Vecernji.hr, Hina
29.02.2020.
u 08:00

Ako imate pitanja o koronavirusu pošaljite nam ih na mail dojavi@vecernji.net. Postavit ćemo ih uglednim stručnjacima

U Hrvatskoj je zabilježeno pet slučajeva zaraze koronavirusom. Zaraženi su mladić koji je bio u Milanu na utakmici, njegov brat i djevojka. Zaražen je muškarac u Rijeci koji radi u Italiji te njegov bliski kontakt. Dosad je testirano 156 osoba, 6 ih je u obradi. Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) podignula je rizik vezan uz koronavirus na "vrlo visok". 

Podsjetimo u splitsku Kliniku za infektologiju u petak navečer je sanitetskim prijevozom prevezen Hvaranin za kojeg sumnjaju da je zaražen korona virusom. Tri dana ima povišenu temperaturu, a nedavno je bio na putovanju kroz sjeverni dio Italije i stajao na benzinskim postajama, javila je Slobodna Dalmacija.

Ministri zdravstva EU sastat će se u Bruxellesu sljedećeg petka ujutro kako bi razgovarali o mjerama borbe protiv koronavirusa, napisao je u petak jedan glasnogovornik Europskog vijeća na Twitteru. Ministri su se već sastali 13. veljače i angažirali da će koordinirati snage u borbi protiv epidemije.

Broj zaraženih koronavirusom u svijetu iznosi 84.117 od kojih je 2870 umrlo u 59 zemalja i teritorija, objavila je agencija France presse na temelju službenih izvora do 18 sati u petak.  Ranije u petak Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) podignula je rizik vezan uz koronavirus na "vrlo visok", što je najviša moguća razina, pošto je zaraza potvrđena kod oko 79.000 ljudi u Kini i više od 5000 u ostatku svijeta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?