farma beba

U Indiji novorođena djeca prodavana po cijeni od 1500 dolara

bebe
19.04.2016.
u 12:58

Policija indijske savezne države Madja Pradeš otkrila je “farmu beba” u privatnoj bolnici koja je za 1500 dolara prodavala i mijenjala djecu, piše Russia Today (RT).

Lokalni mediji navode kako su bebe koje su rodile silovane žene ili žene koje su imale nezakonite odnose prodavane u Palaš bolnici u Morar oblasti, prenosi Avaz.ba

- Tri bebe su prodane parovima koji nemaju djece u saveznim državama Utar Pradeš i Čartisgar - rekao je jedan sigurnosni službenik za “Times India”.

Dvije bebe su do sada spašene, a pet ljudi je uhićeno, među kojima su i direktor bolnice i menadžer koji je zaposlio bandu da traže djevojke sa neželjenim trudnoćama.

- Kada djevojci ili njenim roditeljima predlože prestanak trudnoće doktori u bolnici ih uvjere da će porođaj biti sigurana i tajan. Kada se beba rodi i majku puste iz bolnice, bolnički službenici odmah počnu lov za pogodnim parovima koji bi kupili bebu - navode iz policije.

Policija trenutno traži ostalu djecu prodanu u toj bolnici. Inače, Indija ima dugu povijest problema sa lošim stanjem ženskih prava.

Trgovina ljudima, nasilje nad ženama i silovanja česta su pojava u zemlji u kojoj žene čine 48,3 posto populacije, navodi RT.

Tako je 2012. godine nekoliko tisuća demonstranata izašlo na ulice New Delhia tražeći od policije da zaštiti žene nakon što je djevojka Joti Sing preminula nakon što su je šestorica muškaraca silovali u autobusu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?