Koronavirus

U Indiji za 24 sata 401.993 novozaraženih, New Delhi u karanteni

indija
02.05.2021.
u 09:08

Indija je danas, unatoč nestašici cjepiva, počela kampanju cijepljenja svih odraslih osoba protiv koronavirusa i za sedam dana produžila karantenu u glavnom gradu New Delhiju kako bi zaustavila eksploziju zaraze koja postiže novi svjetski rekord u broju oboljelih i umrlih.

Indija, na prvoj crti u borbi s pandemijom zajedno s Brazilom, u subotu je prijavila 401.993 novozaražena u zadnja 24 sata, najviše dosad na svjetskoj razini, priopćilo je ministarstvo zdravstva. Od kraja 2019. u svijetu je oboljelo više od 151 milijun ljudi, od kojih je više od 3,18 milijuna umrlo, pokazuju podaci koje je AFP objavio u subotu.

Indija je samo u travnju imala oko sedam milijuna novozaraženih. Oko 3.523 umrlih prijavljeno je u subotu tijekom dana, pa se ukupan broj mrtvih penje na 211.853. Mnogi stručnjaci ipak misle da su stvarni brojevi puno viši, prenosi Hina. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?