PANDEMIJA KORONAVIRUSA

U Italiji umrlo 683 osoba, ukupno 74.386 zaraženo

FLAVIO LO SCALZO/REUTERS/PIXSELL
25.03.2020.
u 20:00

Italija je žarište europske pandemije koronavirusa. Proglašena je karantena na području cijele zemlje, a represivne mjere trebale bi dovesti do smanjenja broja zaraženih.

U Italiji je u posljednjih 24 sata umrlo 683 osobe. 

Šef talijanske civilne zaštite Angelo Borrelli ima laganu temperaturu pa neće voditi konferenciju za novinare u 18 sati na kojoj se do sada iznosilo nove podatke o zarazi s koronavirusom.

Prvotno je bilo najavljeno kako konferencija za novinare neće biti održana, već kako će na sajtu civilne zaštite biti objavljen izvještaj, no upravo je objavljeno kako će novinarima novu situaciju iznijeti njegovi zamjenici Agostino Miozzo i luigi D’Angelo.

Danas je u bolnicu San Raffaele u Milanu smješten bivši šef civilne zaštite (od 2001. do 2010.)  u vrijeme potresa u L'Aquili Guido Bertolaso zbog koronavirusa. Bertolaso je posljednjih godina bio u Africi, a prije nekoliko dana ga je pozvao predsjednik Lombardije Attilio Fontana kao savjetnika za izgradnju bolnice u paviljonu bivšeg milanskog sajma.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije