objavio Juan Manuel Santos

U Kolumbiji produljen mir do kraja godine

mir
Foto: Hina
14.10.2016.
u 07:45

KOLUMBIJSKI predsjednik Juan Manuel Santos objavio je u četvrtak da je primirje s FARC-om produljio do kraja godine i da se nada kako će dotad postići "novi dogovor" o miru s gerilom.

"Odlučio sam produljiti bilateralno primirje do 31. prosinca. Neka bude jasno: to nije ni ultimatum ni krajnji rok, ali se nadam da ćemo novi dogovor postići puno prije tog nadnevka", rekao je predsjednik u televizijskom nastupu.

Dodao je da je odluku o produljenju primirja donio nakon susreta sa studentskim vođama koji su organizirali dvije velike prosvjedne šetnje kroz Bogotu kako bi pružili potporu miru.

Juan Manuel Santos koji će se ponovo sastati s oporbom i s predstavnicima civilnog društva, vjeruje da će pronaći rješenje za političku krizu koja potresa zemlju otkad je na referendumu odbijen mirovni ugovor s FARC-om.

"Postići ćemo mir. Zauvijek ćemo se riješiti nasilja i vratiti izbjeglice kući (...) ne smijemo propustiti ovu priliku", istaknuo je Santos.

Kolumbijski predsjednik je dobio Nobelovu nagradu za mir za 2016. zbog svojih napora na zaustavljanju 52-godišnjeg sukoba s marksističkom gerilom.

Ključne riječi
mir

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije