talijani u šoku

U krvavom obračunu ubijen šef mafijaškog klana

10.08.2017.
u 16:15

Četiri osobe ubijene su u srijedu u klasičnoj mafijaškoj zasjedi u talijanskoj regiji Apuliji

Četiri osobe ubijene su u srijedu u klasičnoj mafijaškoj zasjedi u talijanskoj regiji Apuliji, a vlada je zbog toga izložena valu kritika jer je podcijenila tamošnju 'nerazvikanu' mafiju. 

Ministar unutarnjih poslova Marco Minniti stoga je u četvrtak otputovao u Foggiu kako bi s tamošnjim dužnosnicima razgovarao o javnoj sigurnosti.  Četvero ljudi ubijeno je pokraj Foggie usred bijela dana, u "sačekuši" kojoj je glavna meta bio šef mafijaškog klana. Pretpostavlja se da je motiv bila osveta.

  Ubijeni su mafijaški šef i njegov vozač u jednom automobilu i potom još dvoje svjedoka u drugom automobilu koji su se našli na krivom mjestu u krivo vrijeme. 

"Skupine organiziranog kriminala u Apuliji predugo se doživljavaju kao drugorazedna mafija", rekao je glavni protumafijaški tužitelj Franco Roberti na RAI-ju u četvrtak. 

Ondje se 'vendete' između raznih klanova zbivaju već trideset godina, rekao je Roberti, dodavši kako to uglavnom prolazi 'ispod radara'.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije