NASTAVAK POTRAGE

U olupini zrakoplova uočeno tijelo, još nema informacije čije je

Foto: Reuters/Pixsell
1/2
04.02.2019.
u 12:55

Američki oceanograf ostao je zatečen stanjem zrakoplova

Britanski odjel za istraživanje zrakoplovnih nesreća objavio je u ponedjeljak iza podneva da je u olupini zrakoplova uočeno tijelo. Zasad se ne zna je li riječ o argentinskom nogometašu Emilianu Sali ili pilotu Davidu Ibbotsonu.  

Dan nakon što je 24 milje sjeverno od Guernseyja uočen zrakoplov u kojem su 21. siječnja iznad La Manchea, prvi čovjek potrage David Mearns otkrio je javnosti detalj koji ga je iznenadio.  

Naime, zrakoplov Piper Malibu pronađen je u začuđujuće očuvanom stanju na dubini od 63 metra. Mearns je očekivao 'veliko polje krhotina'.

- Moguće je da su tijela još uvijek unutar zrakoplova - kazao je američki oceanograf i stručnjak za ovakve situacije, koji je identitet letjelice utvrdio pomoću podmornice kojom je daljinski upravljao.

Obitelj Sale je Mearnsa zamolila da zrakoplov pokuša izvući, međutim to neće biti tako jednostavno. Između ostalog i stoga što su plovila, među njima i ono Britanskog odjela za istraživanje zrakoplovnih nesreća, GEO Ocean III, pod ugovorom još dan ili dva.

Podsjetimo, potraga koju vodi Mearns privatne je prirode, a financirali su je brojni donatori koji su unutar nekoliko dana skupili više od 300 tisuća eura nakon što su vlasti prekinule potragu tri dana otkako je zrakoplov nestao s radara. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije