nesreća u kanadi

U padu zrakoplova poginuo bivši premijer Alberte Jim Prentice

nesreca
Reuters
15.10.2016.
u 08:50

Bivši premijer kanadske provincije Alberta Jim Prentice jedan je od četiri osobe koje su poginule u nesreći koja se dogodila u blizini grada Kelowna u provinciji British Columbia.

Jim Prentice je poznat kao karizmatičan i kontroverzan političar u Kanadi, a vijest da se nalazio u zrakoplovu koji je pao na periferiji Winfield potvrdila je predsjednica Konzervativne partije Kanade Rona Ambrose, javlja Anadolija. 

Prentice je 2014. i 2015. godine obnašao dužnost premijera provincije Alberta, a u razdoblju od 2004. do 2010. godine bio je federalni parlamentarni zastupnik iz reda Konzervativne partije.

Glasnogovornik Ureda za sigurnost prometa u Kanadi Bill Yearwood objavio je ranije da se dvomotorni zrakoplov tipa Cessna Citation srušio jučer na periferiji Winfielt tijekom leta iz grada Kelowna ka gradu Springbank.

Ističući kako je zrakoplov brzo nakon polijetanja nestao s radara, Yearwood je kazao da su spasilačke ekipe olupine zrakoplova pronašle na periferiji Winfield. U zrakoplovu bile četiri osobe i nitko od njih nije preživio nesreću.

U tijeku je istraga o uzrocima nesreće.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?