Proizvođač električnih vozila

U Tesli podijeljeni novi otkazi

tesla
Ilustracija
07.05.2024.
u 09:24

Proizvođač električnih vozila Tesla podijelio je još otkaza zaposlenima u softverskim, servisnim i inženjerskim odjelima, izvijestila je tehnološka publikacija Electrek, pozivajući se na izvore upoznate s tim pitanjem, a prenosi Reuters.

Ovaj potez dolazi nakon što je proizvođač automobila na čelu s Elonom Muskom raspustio svoj odjel za punjenje električnih vozila nakon što je Tesla prošlog mjeseca objavila da smanjuje globalnu radnu snagu za više od 10%.

Zaposlenici u Tesli primili su e-mail tijekom vikenda u kojima ih se obavještava o širim opuštanjima, prenosi Index.hr

Tesla, čije su dionice porasle za više od 1%, nije odmah odgovorila na zahtjev Reutersa za komentar.

Tvrtka je prošlog mjeseca objavila da će otpustiti više od 6700 zaposlenika na svojim lokacijama u Teksasu, Kaliforniji, Nevadi i New Yorku.

Tesla je pod pritiskom pada prodaje i intenziviranja cjenovnog rata među proizvođačima automobila jer su visoke kamatne stope usporile rast prodaje električnih vozila.

Tvrtka se želi usredotočiti na softver za autonomnu vožnju, robotaksije i humanoidnog robota Optimusa, a Musk bi mogao smanjiti svoje izdatke za određene timove kako bi sačuvao novac za te projekte, kažu analitičari.

Tesla je prošlog mjeseca otkrila da očekuje da će u drugom tromjesečju zabilježiti više od 350 milijuna dolara troškova za masovna otpuštanja. Smanjenje radnih mjesta također je uključivalo egzodus vrhunskih rukovoditelja, uključujući Drewa Baglina, Rohana Patela, Rebeccu Tinucci i Daniela Hoa.

Tvrtka je u travnju priopćila da radi na "novim modelima" koji će koristiti njezine trenutne platforme i proizvodne linije", što je potez za koji se očekuje da će joj omogućiti bolju kontrolu kapitalnih izdataka.


 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?