James "Whitey" Bulger

U zatvoru ubijen bivši šef bostonske mafije. Imao je 89 godina

30.10.2018.
u 19:32

Zloglasni bivši šef bostonske mafije, James "Whitey" Bulger, ubijen je u zatvoru u Zapadnoj Virginiji, javlja CNN. Tu informaciju potvrdili su im brojni dužnosnici. 

Dvije doživotne 

Bulger je ubijen u dobi od 89 godina, a američkim vlastima bježao je preko 16 godina prije nego što je uhićen u lipnju 2011. godine. Osuđen je na dvije doživotne te još dodatnih pet godina zatvora zbog sudjelovanja u stvaranju kriminalne organizacije, koja je, kako je rekla sutkinja koja mu je kaznu izrekao, "počinila nedokučiva djela koja su terorizirala cijeli grad", prenosi Index.hr. 

Sutkinja je Bulgera osudio za 31 kazneno djelo, uključujući reketarenje, iznudu, pranje ovca, dilanje droge i posjedovanje oružja. Porota je presudila da je kriv za 11 ubojstava počinjenih od 1973. do 1985. godine. CNN piše kako je njegova smrt kraj posljednjeg poglavlja u životu jednog od najzloglasnijih kriminalaca i bjegunaca u SAD-u. 

Bulgera CNN opisuje kao čovjeka koji je život posvetio nasilju, osveti i zastrašivanju te koji nije htio pogledati u oči nijednog člana rodbine osoba koje je ubio on ili njegovi gangsteri. 

Teška svjedočenja na sudu

Na suđenju je nazvan kukavicom, štakorom, propalicom i sotonom, a on je cijelo to vrijeme gledao u pod i šutio. Izjave žrtava na sudu opisale su neke od najmračnijih godina koje je grad Boston prošao. 

"Svjedočenja o ljudskoj patnji koje ste prouzročili vi i vaši suradnici bilo je teško slušati i bolno gledati. Na trenutke sam željela da se radi o filmu, da ovo što slušamo nije stvarno. Ali kako obitelji žrtava predobro znaju, to nije bio film", rekla je sutkinja Denise Casper. 

CNN dodaje i kako je 2016. godine organizirana dražba na kojoj su prodane stvari iz Bulgerovog stana u Kaliforniji, kako bi se isplatila naknada obiteljima žrtava.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije