"Bijeli plašt" napada

Ubačeni kadrovi dosad ubili više od sto militanata ISIL-a

ISIL-ovi militanti
Foto: Reuters/ PIXSELL
14.10.2014.
u 16:32

Glavni cilj je da se uđe u redove ISIL-a, rekao je voditelj skupine "Bijeli plašt", koji tvrdi da je do sada ubijeno više od 100 militanata u pokrajini Deir al-Zor i da prema njima nemaju milosti

Teroristička organizacija Islamska država nalazi se na udaru gerilaca, objavljeno je danas. Mala skupina Sirijaca navodno se dala u lov na borce ISIL-a u jednom od njihovih najjačih uporišta u istočnoj Siriji, što je odgovor na rastuću brutalnost islamista, piše Daily Mail.

Glavni cilj je da se uđe u redove ISIL-a, rekao je voditelj skupine "Bijeli plašt", koji tvrdi da je do sada ubijeno više od 100 militanata u pokrajini Deir al-Zor i da prema njima nemaju milosti.

Lider grupe, koji se predstavio kao Abu Aboud, rekao je da su napadi izvršeni u posljednjih nekoliko mjeseci. On je bio zapovjednik u anti-Assad pobunjeničkoj grupi koju su ranije ove godine slomili bolje naoružani i financirani ISIL borci. 

Manja grupa od oko 300 boraca koju sada predvodi, nije u poziciji da nanese veliki udarac ISIL-u, no predstavlja dodatni izazov u vrijeme kada SAD i saveznici svakodnevnim zračnim napadima bombardiraju ciljeve ISIL-a u Siriji i Iraku.

"Osamdeset posto naših članova nije sudjelovao u borbama prije nego što je došao ISIL. Trenirali smo ih i oni su nam se pridružili zbog velikog ugnjetavanja koje su osjećali nakon što je Islamska država preuzela kontrolu", rekao je Abu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije