Shif al-Nima

Uhićen jedan od vođa ISIL-a: Toliko je težak da su ga prevozili u kamionu

Foto: Reuters/Pixsell
1/2
17.01.2020.
u 13:11

Iračka policija objavila je kako Shifa al-Nima je jedan od vođa ISIS-a.

Jednog od najmoćnijih ljudi ISIL-a Shifa al-Nima ulovile su iračke snage u njegovom skrovištu u Mosulu. Osim što je postao zloglasan zbog nebrojenih zločina koje je počinio, Shifa al-Nima poznat je i po svojoj pretilosti. 

Kako bi ga mogli odvesti do zatvora, irački vojnici su ga morali prebaciti u stražnji dio kamiona. Fotografije uhićenja pokazuju kako al-Nima sjedi u stražnjem dijelu kamiona, dok je u njega uperen mitraljez. 

Poznat i pod nadimkom Jabba The Hutt, al-Nima objavljivao je fatwe i druge religijske proglase zbog kojih su brojni klerici bili ubijani, a džamije bombardirane.  Iračka policija objavila je kako je Shifa al-Nima jedan od vođa ISIS-a. Osim što je on davao naredbe za smaknuća, smatra se da je on naređivao uništenje povijesnih spomenika, poput groba proroka Jonaha kao i druge oblike kulturnog vandalizma,  prenosi The Daily Mail.

Macer Gifford, Britanac koji se borio protiv ISIL-a u Siriji objavio je na Twitteru da je oduševljen što je Jabba the Hutt Islamske države uhvaćen u Mosulu.  - Odgovoran je za smaknuća muškaraca, žena i djece. Ta životinja je silovala i ubijala - stoji u Giffordovom tvitu. 

Maajid Nawaz, britanski aktivist i osnivač think tanka pozdravio je uhićenje i istaknuo kako je dobro što su Sirijci, Iračani i drugi vidjeli njegovo uhićenje. 

- Činjenica što je pretil, nepomičan i tako ponižen je još jedan udarac imbecilima ISIS-a koji misle da je Bog s njima - ustvrdio je Nawaz.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?