Pao El Chapo

Pao najtraženiji narko-diler današnjice!

uhitili
08.01.2016.
u 20:48

Meksičke vlasti uhitile su jednog od najpoznatijih narkobosova Joaquina "El Chapa" Guzmana. Tu je informaciju na Twitteru potvrdio meksički predsjednik

Meksičke vlasti uhitile su jednog od najpoznatijih narkobosova Joaquina "El Chapa" Guzmana. Tu je informaciju na svom Twitteru potvrdio meksički predsjednik Enrique Pena Nieto.

Kako javlja NBC News, operaciju uhićenja izvela je Meksička mornarica koja se smatra manje korumpiranom u odnosu na vojsku i policiju pa uglavnom i vodi operacije protiv narko kartela, prenosi 24sata.

Podsjetimo, El Chapo je po drugi put iz zatvora Atiplano  pobjegao 12. srpnja. Nakon bijega vlasti su otkrile tunel od 1,5 kilometara koji je narkobos iskopao kako bi pobjegao iz strogo čuvanog zatvora. El Chapo je doslovce nestao u kroz rupu u svojoj zatvorskoj kupaonici. Tunel je imao ventilaciju i stepenice, a pronađen je i motocikl koji je korišten za uklanjanje blata nastalog prilikom kopanja.

Bijeg je za meksičke vlasti bio velika sramota jer već su bili upoznati s činjenicom da je upravo El Chapova organizacija najzaslužnija za kopanje krijumčarskih tunela ispod meksičko-američke granice. Nakon tog filmskog bijega, 23 djelatnika zatvora uhićena su pod sumnjom da su narkobosu pružali pomoć. 

Iz istog zatvora El Chapo je  prvi put pobjegao 2001. godine i to skrivajući se u košari za rublje. U zatvor je vraćen tek u veljači 2014. nakon što su ga uspjeli locirati u jednom meksičkom ljetovalištu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?